Site Overlay

Hvad er en CV profilteskt og hvorfor er den vigtig?

En profiltekst i dit CV kan for nogen virke en smule unødvendigt. Men den er faktisk meget relevant. I modsætningen til en motiveret ansøgning, så må et CV gerne være langt. Det skal selvfølgelig ikke være proppet til randen med unødvendig info

Men hvad er sådan en profiltekst egentlig?

Fire ud af fem arbejdsgivere læser CV’et som det første, når de modtager en ansøgning til en stilling. Derfor er det en rigtig god idé, at man lige giver dem et kort overblik over, hvem man er og hvad man har af kompetencer. Her skal du, meget kortfattet, belyse dine kernekompetencer og din motivation til at søge jobbet. 

Her kommer fire centrale tips til din profiltekst: 

1. Skriv mellem 50-200 – eller fire hele sætninger

Det må endelig ikke blive for langt. For så kan man faktisk begynde at kalde det for en motiveret ansøgning. Så prøv og se, om du ikke kan være så kortfattet som muligt. Du må endelig heller ikke gentage dig selv for meget. 

2. Fremhæv både dine bløde og dine hårde kompetencer

Det er selvfølgelig vigtigt, at du fortæller om, hvilken værdi du kan give virksomheden rent arbejdsmæssigt. Men det er også vigtigt, at du giver dem en lille smagsprøve, hvilke bløde værdier og kompetencer du besider. Man kan være nok så klog og være sindssyg god til sit arbejde. Men hvis man, rent socialt, ikke kan begå sig på en arbejdsplads, så kan det godt være svært at lande drømmejobbet. Så vis, at du både har hårde og bløde kompetencer. 

3. Din motivation til at søge jobbet 

Ja.. Det er vel allervigtigst. Hvorfor søger du jobbet? Hvorfor er det lige netop dig, der skal have jobbet? Vis dem, at du brænder for jobbet og gerne vil lande det! 

4. Evt. lidt om dig selv. 

Skriv også gerne lidt personligt om dig selv. Ikke alt for meget. 

Hvad ellers?

Sammenlign gerne din profiltekst med jobbeskrivelsen. Få lidt inspiration til, hvad de efterspørger og se, om du ikke kan få det til at passe på dig selv. (Selvfølgelig uden at lyve).  Og så er det altid en god idé at vente med at skrive profilteksten til sidst. Gå igennem dit CV og din motiveret ansøgning, og få din profiltekst til at fremgå som et kort resumé af, hvad det er for nogle spændende ting, din (måske) kommende arbejdsgiver kan forvente at læse om dig. 

Læs meget mere om, hvordan du skriver denn perfekte cv profiltekst hos Candeno.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *