Site Overlay

Bliv klogere på konceptet bag Eat Grim

Indholdsfortegnelse

Eat Grim

I 2018 stiftede Petra Kaukua og Carolin Schiemer EatGrim, som er en måltidskassekoncern med fokus på de indre værdier af fødevarer. De bygger på konceptet og statistikken om, at 1/3 af alt frugt og grønt bliver kasseret af forbrugerne på baggrund af deres udseende. Selv inden for fødevarer har vi et skørt og urimeligt skønhedsideal.

Eat Grim sørger altså med andre ord for, at deres kunder kan være med til at støtte op omkring denne bæredygtige holdning til fødevarer. Du er garanteret en måltidskasse der på alle tænkelige områder bugner med sæsonbestemte vitaminer og mineraler.

For at skære det hele lidt mere ud i pap bringer Eat Grim altså det gode brændstof tilbage på din tallerken, og får dig derved til at genoverveje dine spisevaner.

I bund og grund handler det om, at de ønsker at informere danskerne om vigtigheden ved, netop at gøre brug af de grøntsager og frugter der måske ikke ser helt perfekte ud, men stadig indeholder den gode kvalitet og smag, til at kunne være ingrediens i en fantastisk og velsmagende ret.

Hvis det kan være svært, at gennemskue hvorfor dette netop skulle være nødvendigt og hvorfor du, som enkelt person skal tage højde for dette, så kommer der her nogle specifikke tal på hvad Eat Grim har opnået siden 2018.

  • De har reddet 401 tons mad.
  • Sparet 152 tons CO2-ækvivalentere
  • Sparet 67,9 millioner liter ferskvand
  • Sparet 448,7 tusind m2 agerjord om året
  • Skabt over 3,8 millioner DKK i indkomst for landbrug

Hvor er det grimme?

Nu sidder du sikkert og tænker over hvad der egentlig er smukt og grimt indenfor denne brutale og komplicerede fødevareproduktions verden. Jo nu skal du høre.

De 1/3 af alt frugt og grønt der bliver kasseret på grund af disse urealistiske skønhedsidealer, er egentlig madvarer der på ingen måde fejler noget. Som forbruger i dette samfund, er det en ekstrem depresiv tanke, at skulle forholde sig til. Dette betyder også, at det giver mange af de danskere der er fødevareproduktionsbevidste lyst til at ændre på denne statistik.

Uden egentlig at være den der går ud og tager teten og derved bider i det sure æble, kan du støtte op omkring dette koncept, og derved også gøre en forskel på sigt, ved at anskaffe dig en af de tre tilbudte måltidskasser fra Eat Grim. Du slipper altså med andre ord for, at skulle kaste med sten eller protestere direkte, samtidig med at du får muligheden for at give din mening til kende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *