Site Overlay

Find det billån der passer bedst til dig og din nye bil

Skal du have bil, ny bil eller ny brugt bil? Det er en større udskrivning for de fleste, og de færreste af os har pengene stående klar på en opsparingskonto til udbetalingen. Derfor bør du helt sikkert overveje hvilket lån, der passer bedst til dig, dine behov og den type bil, du skal købe. Der kan nemlig være forskel på, om det er en ny bil, en brugt bil eller om den købes hos forhandler eller ej.

Du bør naturligvis allerførst overveje hvorvidt din økonomi er til en bil. Det er ikke alene udskrivningen på bilen, du her skal tænke på. Det er for det meste en større post i hvert fald, hvis du køber ny bil. Men husk også at der kommer forsikringer, vægtafgift og benzin oveni når du har købt bilen. Billig billån hjælper dig til at finde det lån, der passer dig og din nye bil bedst. 

Helt ny bil 

Har du set din lun på en helt ny bil? Sådan én, der dufter som kun en ny bil, kan gøre. Der kan være flere forskelllige ting, der kan være en vigtig faktor for, hvor og hvordan du skal og bør optage lån her. Når du køber en ny bil, er de fleste lån sammenfattet således, at du får en lav rente, hvis du ligger et beløb til udbetaling – ligesom når man køber hus. Her kan du oftest selv vælge, om du vil ligge 20 % eller endda 40 %, hvis du har det stående. Hvis du derimod ikke har til udbetalingen af bilen, kan du låne til den også, men så bliver renten en anden.

Her kan du både låne hos din bank og din bilforhandler. Du bør indhente tilbud fra begge, så du kan vurdere, hvad der bedst kan svare sig. Der kan være forskellige faktorer, der spiller ind, og nogle bilforhandlere har sindssygt gode aftaler om billån, hvorfor det nogle gange kan være det mest hensigtsmæssige for dig. Du bør ligeledes overveje, om det er en bil, du regner med at have i mange år, da løbetiden af lånets afbetaling også har en del at sige. Der er ingen grund til, at du betaler over 8 år, hvis du ved, at du kun har brug for bilen de næste 2 år. Har du ikke brug for bilen nu og her, kan du med fordel spare sammen et stykke tid og give mere i udbetalingen. Hvis du gør det, så falder enten din månedlige betaling eller løbetiden på dit lån alt efter, hvad du vælger. 

Brugt bil

Køber du en brugt bil, måske en ældre model og en mindre bil, så har du måske allerede til udbetalingen af bilen. Afhængigt af størrelse, alder på bilen og antal kørte kilometer kan det naturligvis variere en del, hvad bien koster. Du kan dog oftest få mindre, brugte biler i fin stand til omkring 40.000,- nogle gange endda mindre. Her kan du måske allerede selv betale en del af pengene, og hvis du ikke kan låne af familie, kan du overveje, om du kan klare dig med et almindeligt banklån eller ved at gøre brug af din kassekredit i banken. Der er ingen grund til at optage et større og dyrere lån, hvis du ikke har behov for det. Husk dog at tjek med din bank hvad de anbefaler dig. Og hvis du køber en bil af ældre dato, bør du også lave lånet derefter. Du skal altså indregne løbetiden af lånet igen, for hvis du køber en bil, der er 12 år gammel, bør du ikke afbetale den over 8 år, for så har du sikkert skilt dig af med den igen, og så hænger du på lånet uden at have en bil.

Ny brugt bil

Hos de fleste bilforhandlere kan du også købe brugte biler. Altså biler, der er brugte men som for dig vil fremstå nye. Mange forhandlere har biler, der er kun et år gammel, og der kan være store besparelser hvis du vælger en bil, der har kørt bare 30.000 kilometer fremfor en helt ny. Det kan være en overvejelse, du kan have med dig, når du skal købe bil.

Byt til “nyt”

Har du allerede en bil, du gerne vil af med inden du skaffer dig den nye, så forhør dig hos forhandlere om, hvorvidt de vil tage den “retur” og hvad de vil give for den. Selvom det er en Peugeot, så vil de garanteret gerne tage imod den hos en Toyota forhandler. Her kan du høre, hvad de vil købe din gamle bil for, og det kan måske endda gå som udbetaling til din nye bil.