Site Overlay

To tricks til de ambitiøse

Hvis du er en af de mennesker der godt mener at den kan tåle lidt den ekstra og du generelt beskriver dig selv som en der ikke hviler på laurbærerne så tillykke! Du er et ægte A-mennesker der virkelig får energi af at få ting gjort. 

Der er også få ting der gør os mennesker lige så glade som bare at banke igennem dagens to-do liste med et smil på læben. En af grundene til at vi mennesker elsker at få ordnet ting er at det udløser en stor portion dopamin, altså lykkesstoffet i hjernen der gør os glade og får os til at føle os som rigtige vindere. En af de andre stoffer der bliver udløst er det der hedder Serotonin. Det er det stof vi mennesker forbinder med velvære og en følelse af at være glad og tilfreds. 

Når vi kommer igennem dagens liste er det klart at vores underbevidste jeg belønner os med glædesstoffer i stor stil, og det får det ambitiøse A-menneske til at gøre det dag efter dag, uge efter uge, år efter år. Men alt det pres kræver også en balancegang, ellers ender motoren med at brænde sammen og de fleste går ned med stress derefter – der er, som sagt, altid en bagside af guldmedaljen. 

Så hvis du er interesseret i at bibeholde balancegangen kan du med fordele læse de to tricks til bedre velvære herunder:

Tip #1 – Brug kun telefonen til det mest nødvendige

Mange af os bruger vores telefon til et hav af forskellige ting som vi ikke burde. Vi har spil, shopping apps og gud ved hvad installeret på telefonen der i sidste ende bare stjæler tid fra os – tid der i høj grad er penge. Hvis du er smart, og det er du, så bruger du den kun til det mest livsnødvendige. Hav banken, beskeder og læs pressemeddelelser på din telefon – resten er en computer ting. 

Tip #2 – Dyrk motion

Selvom dette tip er en af dem man hører igen og igen, så er der noget om snakken. Ved at holde dig selv i topform holder du også hjernen i topform, og det har den i høj grad brug for, når den bliver presset til det yderste hver eneste dag. Når du dyrker motion giver du også hjernen en velfortjent pause, hvor den kan få lov til at tænke over nogle af de ting du lige har arbejdet med -win-win.