Site Overlay

To råd til dårlig coronaøkonomi

Det er desværre sådan, i disse krisetider, at folk bliver opsagt uden meget mulighed for at gøre hverken det ene- eller det andet for at undgå det. Der er mange brancher der bløder og derfor bliver de også nød til at skære ned på udgifterne (altså medarbejdere) indtil det hele har lagt sig igen. 

Selvom det er virkelig unfair for de få der så bliver opsagt, så er det en nødvendighed for at kunne komme tilbage til den gode økonomi vi havde før krisen. Hvis du befinder dig i en situation hvor du er blevet nød til at gå ned i tid eller i værste fald er blevet opsagt, så går du garanteret og overvejer hvordan du så kan tjene til dagen og vejen, indtil du kan komme tilbage i arbejde igen. 

Der findes virkelig mange måder man i Danmark kan skrabe sammen til et par måneder, denne artikel går i dybden med to metoder – du finder dem herunder.

Du kan låne penge i banken

Hvis du eksempelvis har en familie at forsørge eller har nogle udgifter du bare ikke kan give slip på, så er et lån i banken måske din vej ud af de økonomiske kvaler. At optage et lån i banken kan dog godt tage lidt tid, og derfor kan du også se mod kviklån – alt efter hvor pressende din situation er.

Du skal dog være opmærksom på, at kviklån oftest kommer med tårnhøje renter. Derfor skal du være indstillet på at betale det af så hurtigt som du overhovedet kan, ellers ender du med at skulle tilbagebetale en del mere end hvad godt er.

Du kan pantsætte eller sælge dine ting

Hvis dit økonomiske behov ikke er lige så stort som en families, så kan du måske klare dig igennem ved at eksempelvis sælg din computer eller andre ting der har en værdi. Ved at bruge en pantsætter har du til og med mulighed for at købe det tilbage på et senere tidspunkt, når økonomien ikke bløder længere.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis ikke du kan købe dine ting tilbage i tide, så er der en reel chance for at pantsættere sælger det videre til en anden interesseret køber – det er sådan han/hun laver sine penge. 

Sidst bør du selvfølgelig ikke sælge ting der har stor affektionsværdi for dig – det duer simpelthen ikke at du står og græder i butikken når de så har solgt det.