Site Overlay

Vitaminer er vejen til et sundere liv

Vitaminer og mineraler er essentielle for dig og din krop. De holder kroppen i gang og giver dig den energi og det styrkede immunforsvar du har brug for, for at kunne leve et godt og sundt liv. Føler du dig ofte utilpas eller har du svært ved at holde humøret og energien oppe? kan det være et godt sted at starte, at tjekke din vitamin balance.
Uden at vide det kan vi nemlig godt gå rundt med for lidt af en type vitamin og det kan have konsekvenser vi ikke selv er opmærksomme på.

Vitaminer inddeler man i det man kalder vand – og fedtopløselige vitamingrupper. Det betyder enkelt sagt at de vand opløselige (De forskellige udgaver af B vitamin, C vitamin, Folinsyre og Biotin) blover udskilt hvis man indtager mere end kroppen har behov for.

De fedtopløselige (A vitamin, D vitamin, E vitamin og K vitamin) kan herimod ophobe sig i både lever og fedtvæv. Det er derfor en mulighed ved overdrevent indtag at få en vitamin forgiftning.

Generelt set får de fleste danskere, der har en nogenlunde varieret og forholdsvis sund kost, de vitaminer og mineraler kroppen har brug for. Når det så er sagt er det altid en god ide at tage en form for kosttilskud hvis man føler der er noget man ikke indtager gennem kosten. Behovet for vitaminer varierer både med alder, køn og det fysiske aktivitetsniveau og derfor er nogle målgrupper også oftere ramt, til at skulle supplere med en form for kosttilskud. 

Både ældre omkring de 70+, børn under de 2 år samt gravide er alle i risikogruppen for ikke at få nok D-vitamin (som vi får fx gennem solen). Da gravide ofte kommer i en situation hvor de ikke har den samme fysiske aktivitet er det vigtigt at man sørger for så vidt som muligt at få kontakt med solens strøler og det at være udenfor alligevel. Hvis det ikke er en mulighed skal alle i denne risikogruppe som udgangspunkt tage kosttilskud i form af D-vitamin.

Hvis vi har vækket din interesse i at vide mere om vitaminer skal du bare følge linket. Vi giver dig muligheden for at skaffe dig selv en sundere hverdag og være sikker på at din krop er i balance. DU skal tage ansvar for din egen krop, men vi giver dig overblikket over dine behov. Kosttilskud alene er nemlig ikke nok. Du skal også have muligheden for at optage stofferne i kroppen. Så hvis du er villig til at foretage disse forandringer så er vi helt sikkert noget for dig!

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk