Site Overlay

Sund dialog i forholdet – sådan gør du

Der findes et hav af virkelig beundringsværdige parforhold derude hvor det virker som om at de både tager forbehold for hinanden, prøver at forstå hinandens følelser og generelt bare er der for hinanden – disse slags parforhold er også bygget på et fundament der tillader dem at rent faktisk snakke om tingene og ikke \’bare\’ nævne det i forbindelse med en diskussion. 

Det mange mennesker gør forkert er nemlig at de leder efter \’den eneste ene\’, \’den anden halvdel\’, \’en der forstår mig som den jeg er\’. Det lyder i mine ører ret meget som om at eksemplerne leder efter nogen der aldrig sætter spørgsmåltegn og generelt bare gør det som partneren gerne vil have. Her er et lille stykke virkelighed – du kommer aldrig til at finde den eneste ene, hvis ikke du er villig til at gå på kompromis med nogle af dine overbevisninger.

Parforhold er en stor kompromiskamp

Og det bør du også betragte som en god ting. Ingen mennesker er enige og de mennesker der rent faktisk minder om os selv har en tendens til at kede os halvt ihjel. Vi mennesker er tilstrukket af andre mennesker der ikke er ligesom os selv, og derfor er nøgleordet i et sundt forhold også at kunne gå på kompromis med nogle af dine overbevisninger. 

Par der ikke kan dette oplever ofte at de har sværere ved at forstå hinanden og dermed også sværere ved at have en konstruktiv dialog og ender oftest med at have noget der mest af alt bare minder om en diskussion hvor alle vil have ret – og det er ikke den rigtige måde at lege forhold på.

Forstå din partner

Hvis din partner nogensinde kommer til dig med et problem eller nogle tanker han/hun har gået og haft, så er det værste du kan gøre at sætte dig uforstående med det fordi du har nogle andre overbevisninger – dette vil kun gøre din partner ked af det og give dem et indtryk af, at du er ligeglad med hvorfor de føler som de gør. 

Ved at virkelig prøve at forstå din partner, og hvorfor de føler som de gør, så viser du dem også at du er i stand til at se tingene fra et andet perspektiv og rent faktisk ønsker at din partner åbner op omkring sådanne ting. 

Hvis du gerne vil have et par gode råd til parforholdet, så kan du finde det på dette link: Parterapi i Århus