Site Overlay

Hvorfor vælge at oprette et anpartselskab?

Det er sjældent at folk der er sprunget ud som iværksættere har fortrudt det. Der er et eller andet helt fantastisk over at tilrettelægge en helt forretning og få lov til at arbejde som leder og innovator. 

Hvis du går med en lille iværksætter i maven, men er lidt usikker på hvordan du kommer i gang eller hvis du går med en enkeltmandsvirksomhed og overvejer at ændre det til et ApS, så er der et par gode råd herunder til hvorfor det er en god idé at have – du kunne gå hen og tjene en del ekstra på det.

Flere ejere, flere innovatørere

Der er få ting i verdenen der er lige så fedt som at have partnere der deler dine ambitioner for virksomheden. Ved at oprette et ApS i stedet for eksempelvis et I/S eller Enkeltmands så kan du dele ejerskabet med en eller flere ejere. 

Ved at dele dine ambitioner med andre ildsjæle får du en større række kompetencer i kan trække på og mulighed for konstant sparring med folk der brænder lige så meget for projektet som du selv gør – det er en win-win, da gode partnere i høj grad har indvirkning på væksten og dermed det forventede overskud. 

Med et ApS får du et potentielt set et større overskud

Når du driver et ApS, ejet af et holdingselskab, så kan du overføre dit overskud efter selskabsskatten er betalt til holdinget uden at skulle betale udbytteskat. Derfra kan du så spare dem op i holdinget eller bruge pengene på at investere i andre projekter eller virksomheder.

Det er dog et krav, at holdingvirksomheden ejer mindst 10% af virksomheden, før at det kan overføre udbyttet til holdinget.

To ApS\’er, ét kapitalindskud

En anden smart ting der er med holdingselskaber og driftselskaber der er ApS, er at du kun skal betale kapitalindskuddet for ApS\’er (som er 40.000 kroner) én gang. Det er fordi dit holdingselskab ejer driften og dermed er de begge ApS\’er. 

Ved at oprette virksomheden som et ApS direkte, slipper du også for at skulle betale personskat som en enkeltmandsvirksomhed. Dermed sparer du penge allerede fra start, penge du kan investere i din virksomhed som kan være med til at få den til at vækste endnu mere på sigt. 

At have et ApS er en klar fordel, hvis du går med ambitioner om at skifte din hobby ud med dit job og prøve livet som iværksætter.