Site Overlay

Overvejelser før du optager et lån

Få hjælp til lån på Guide til kviklån samt nyheder omkring lån generelt.

Kviklån, SU lån, slut lån og selvfølgelig det klassiske banklån. Der findes utroligt mange forskellige måder vi danskere kan låne penge på nu til dags, og de har alle deres forskellige fordele og ulemper. 

Hvis du går i en situation, hvor du godt kunne tænke dig lidt ekstra kapital, måske du drømmer om at renovere lejligheden eller huset, eller måske vil du gerne skifte din gamle bil ud med en lidt nyere model? 

Uanset hvilke ting du går og drømmer om, så er der et par overvejelser du med fordel kan gøre dig, for at finde ud af om det virkelig i sidste ende er gælden værd. Når du har gjort dig overvejelserne kan du også finde en lille oversigt over de forskellige lån og deres fordele nederest i artiklen.

Hvad ville fremtidige jeg sige?

Er en virkelig god ting at starte med at overveje. Der er få ting der er mere irriterende og får os til at føle os fattige, end at gå at afdrage på et stort lån hver eneste måned. Endnu mere irriterende må det være, at gå at afbetale penge for ting som man ikke engang har haft inderligt behov for. 

En rigtig god tommelfingerregel er, at hvis det gavner din fremtidige udgave af dig selv, så er det som udgangspunkt også en langsigtet investering med et formål.

Eksempler på gode lån

 • Lånet til den nye lejlighed
  Hvis du eksempelvis skal flytte til en ny by i forbindelse med arbejde- eller studie, så skal du også finde et nyt sted at bo. Her kan et lån være med til at løsne lidt op i omfanget af både depositum og forudbetalt leje. 
 • En cykel eller bil
  Hvis du er træt af at tage bussen på arbejde eller i skole hver eneste dag, og egentligt også synes at det er lidt smådyrt at betale 40 kroner for i dagen. Så er en cykel eller bil en god investering for dig, da det sparer dig penge på sigt. 

Forskellige lånetyper

 • Kviklån
  Et hurtigt lån man kan bruge hvis man står og eksempelvis mangler sin computer eller telefon til livsnødvendige ting – kommer med høj rente.
 • SU lån
  Fungerer som et månedligt supplement til din økonomi – ingen afbetaling før du er færdig med at studere, udbydes kun til studerende.
 • Banklån
  Bør kun bruges hvis du vil låne virkelig store beløb. Banklån betales af over mange år og kommer med en fornuftig- til lav rente.