Site Overlay

Historien om omega og månen

Indholdsfortegnelse

 Historie om Omega ure kan vidst roligt kaldes for legandarisk. Navnet Omega har eksisteret i over et århundrede, da det blev grundlagt i 1848. af Louis Brandt i Schweiz. Det blev opkaldt Omega, en titel, som ikke tog lang tid om at blive et synonym for succes. 

Ligesom Rolex ure, er Omega også et af de mest berømte luksusurmærker i verden, og ligesom Rolex har Omea også mere end et par historiske resultater med sig i bagagen. Fra udforskningen, der strækker sig til jordens ender, månelanding, mestring af OL og at komme med et nyt kaliber, er der ikke meget, som Omega ikke har formået at kunne opnå.

Som om dette ikke var nok, så betragtes Omega ure også som et af de mest luksuriøse mærker i verden, når det kommer til armbåndsure, der er båret som tilbehør, for ikke at nævne, at tidløs design af deres kollektioner, der har gjort urene iblandt nogle mode favoritte for forbrugerne.

Omegas historie

Omega startede først som Louis Brandt & Frere. I løbet af de første tredive år af sin eksistens fungerede virksomheden som en beskeden forretning, dvs. indtil døden af ​​den oprindelige grundlægger Louis Brandt i 1879. 

Brandts sønner, formåede at lave den første markante milepæl for Omega tilbage i 1885. Det var oprettelsen og frigivelsen af ​​deres første masseproducerede kaliber kaldet Labrador, hvorefter det første minut gentagne ur fulgte hurtigt derefter

To år senere lancerede brødrene en 19 linjers Omega. kaliber, som er et produkt, der fik opmærksomhed  hele urindustrien, hvor den vigtigste konsekvens blev, at virksomheden derefter skiftede navn til Omega Watch & Co og fremkomsten af Omega mærket for alvor opstod.

Omega på månen

Da NASAs Mercury programflyvninger sluttede, bad astronauterne om at blive udstedt med ure, de kunne bære under træning og flyvning.  Dette var en af ​​de perfekte timinger i historien, da NASA netop har ansat en gruppe ingeniører, som ville evaluere, teste og certificere det udstyr, der skulle bruges af astronauter under flyvningen. NASA testede et par urproducenteres tidholdere, og Omega var en af ​​dem, som testene designet igennem

I sidste ende, den 1. marts 1969. valgte NASA endelig vinderen og certificerede Speedmaster som kvalificeret til pladsopgaver. Det blev båret af Buzz Aldrin, som var det andet menneske, der stod på overfladen af ​​den anden verden, hvilket gjorde Omega Speedmaster Professional til det første ur, der blev båret på månen.