Site Overlay

Få styr på de nye forbrugslån

Inddn du tager et forbrugslån er det en god ide at have et godt overblik over især de nye forbrugslån, som er kommet på markedet de sidste par år, samtidig med internettet og vi er blevet mere vant til at bruge internettet til f.eks. betale regninger, tjekke vores konti på netbank og mobilpay. Der er også kommet flere hjemmesider, der tilbyder en oversigt over de forskellige former for lån, der i dag tilbydes. 

De nye online lån

Tidligere var der få muligheder for at låne penge ud over at gå i banken. Men det marked har ændret sig meget de seneste få år og i dag kan det næsten være uoverskueligt at få et overblik over de mange muligheder der er. En hver butik med respekt for sig selv tilbyder en løsning i samarbejde med en bank og så er der muligheder for at låne direkte på internettet.

Kendetegnet ved mange af de nye lån er at der sjældent stilles krav til sikkerhed og hvad du skal bruge pengene til. Samtidig er låneprocessen væsentlig anderledes end i en traditionel bank, hvor det typisk vil tage flere uger at få et svar på en låneansøgning. Låneprocessen er nem og hurtig og en låneansøgning tager ofte kun få minutter at godkende eller afvise. Nogle lån tilbyder at være rentefri i en kort periode eller også har de et startsgebyr, hvor de så dermed tjener deres penge. Det kan også være, at hvis du glemmer et afdrag eller ikke kan betale, at låneudbyder tjener sine penge. Det kan vise sig at være dyrt at glemme at betale.

Hvad er et forbrugslån

Et forbrugslån er et privatlån hvor der lånes penge til forbrug. Det kan være et en ny telefon, køleskab eller et nyt sæt tøj. De er kendetegnet ved at det typisk er relative små lån med en kort løbetid. Ofte under 1 år. Det kan også være lidt større lån som f.eks. et nyt køkken eller badeværelse, hvor du i butikken har en aftale om tilbagebetaling i stedet for at have sparet op inden. Det er ikke den type lån, du vil tage for at finansere et huskøb eller en ny bil.