Site Overlay

Få ordet stenslag og glasarbejde med det samme

Er uheldet ude og du får et stenslag, er det vigtigt at du får det lavet med det samme. Gerne samme dag, hvis det er muligt. Er det kun et lille stenslag på max 3 mm. vil det ofte være muligt at reparere, uden at få skiftet hele ruden. 

Din automekaniker kan typisk lave stenslag og glasarbejde og ofte kan de komme til dig, enten hjemme eller på din arbejdsplads, så du undgår at skulle tage en dag fri. Typisk tager det ikke mere end 20 min. at fixe. Der findes også autoværksteder, der er specialiseret i stenslag og glasarbejde og i praksis ikke laver andet. 

Derfor skal du få lavet stenslag med det samme

Din rude bliver ved et stenslag sårbar for de små vrid, der automatisk kommer, når du kører og du kan risikere, at et lille stenslag ender med at hele ruden knuses. Sker det imens du er i fart, kan det være farligt for dig og dine medpassagerer.

Samtidig er det nemmere og billigere, at få lavet et lille stenslag end at få skiftet hele ruden. De fleste bilforsikringer har en glasforsikring, men det er din og ikke modpartens forsikring, der skal dække uheldet. Mange nyere biler har i dag elektronik installeret i bilruden, hvilke besværliggør et rudeskift og det er derfor også vigtigt, at det er en original rude der sættes i.

Værd at vide om stenslag

Det er nemmere at få et stenslag om vinteren end om sommeren. Dette skyldes at regn og sne lettere fører grus og sten med ud på vejbanen. Det er derfor en god ide at holde lidt ekstra plads til den foregående bil om vinteren eller hvis i kører igennem et vejstykke med ekstra grus eller hvor der er vejarbejde. 

Det er som udgangspunkt umuligt at undgå at få et stenslag, men lidt ekstra plads til de andre bilister vil minimere muligheden. Der er ikke noget der tyder på, at der er forskel på om bilerne kører med vinter eller sommerdæk, selvom vinterdækkenes større riller har nemmere ved at samle på grus og småsten